ZVC Los Frèros Rummen 2.0

ZVC Los Frèros Rummen 2.0


HEREN • DAMES • JEUGD


ZVC Los Frèros Rummen is nog maar sinds 2018 begonnen aan provinciaal voetbal, maar dat weerhoudt onze club niet om stappen vooruit te blijven maken. De uitbouw van provinciaal voetbal betkende nog maar de start van het project dat onze club zal starten. De doelstellingen voor het seizoen 2021/2022 zetten we graag op een rijtje, met de nodige uitleg!

HEREN


Sedert 2016 is onze club actief in de Warande Liga, georganiseerd in Sporthal De Warande te Rummen. Het recreatieve futsal is waar het voor ons begon en dat blijven we koesteren, mede door onze geschiedenis. De geschiedenis staat in ons geheugen gegrift, maar ook vooruitgang boeken is essentieel voor een stabiele club te kunnen blijven.

Competitief

Na ons kampioenschap in het seizoen 2018/2019, richtten we in het volgende seizoen al onze eerste S-ploeg op. De doelstelling is om in 2021 onze tweede S-ploeg in competitie te brengen.


Voordelen

 • Meer wisselmogelijkheden tussen spelers;
 • Meer spelers op verschillende provinciale niveau's;
 • Meer doorgroeimogelijkheden.

Recreatief

Ook op recreatief niveau willen we actief blijven. Aan de Warande Liga blijven we veel belang hechten, maar daar stopt het niet. In 2021 gaan we ook van start met een recreatieve veldvoetbalploeg.


Voordelen

 • Teamgeest blijft hoog;
 • De ploeg die bij Maarten Vaes in de Warande Liga speelde, komt opnieuw samen.
 • Meer speelminuten voor iedereen
DSC00005
IMG_5793
OMSLAGFOTO - TEAM
76760011_2494872737298655_5957887055718514688_o
Ploegfoto 2018
Ploegfoto 2017 (2)

DAMES


Competitief damesvoetbal en -futsal is de snelstgroeiende sport op dit moment. Ook ZVC Los Frèros Rummen wilt hier graag een rol in spelen. Sinds oktober 2020 zijn de initiatielessen voor onze dames al van start gegaan. In totaal schreven maar liefst 24 dames zich in om deze initiatielessen te volgen! Een succesverhaal, dat we graag in 2021 willen verder zetten.

Dames met ervaring


12 dames met ervaring in het voetbal of futsal schreven zich in voor onze initiatielessen. Wegens corona hebben we de initiatielessen tijdelijk moeten stilleggen na 4 lessen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de overige 8 lessen terug van start gaan in 2021. Daarna zetten we de inschrijvingen opnieuw open voor een volgende reeks van inititialessen.


Vanaf september 2021 is ons doel om met deze groep in competitie te gaan.


Dames zonder ervaring


Ook dames zonder ervaring krijgen bij ons de kans om te genieten van het geweldig spelletje futsal. Sinds begin oktober hebben we ook hier 12 dames die zich eindeloos inzetten tijdens de initiatielessen en proberen het onderste uit de kan te halen. Helaas hebben we ook deze lessen moeten stopzetten wegens corona, maar we hopen deze ook in 2021 opnieuw te kunnen opstarten. Hierna zal er ook voor deze groep dames en voor nieuwe leden opnieuw de mogelijkheid zijn om verder te gaan met de lessen.Interesse?


Wilt u zich graag inschrijven voor de volgende reeks van initiatielessen? Dat kan! Een startdatum kunnen we voorlopig niet meegeven. Wegens corona is het nog even wachten wanneer de overige lessen opnieuw kunnen doorgaan. Aansluitend hier op, starten we de volgende reeks van initiatielessen op.


Wel kunnen we u al meegeven dat de initiatielessen doorgaan op zondag. Voor de dames zonder ervaring starten deze lessen om 19u00. De dames met ervaring starten om 20u00. Dit vindt plaats in Sporthal De Warande te Rummen.


Wij hebben van u enkel uw naam nodig en we dienen ook te weten indien u ervaring heeft of geen ervaring! Verder info ontvangt u na uw inschrijving.


Contacteer ons hier!

JEUGD


Futsal is eindelijk de jeugd aan het bereiken. De combinatie veldvoetbal en futsal lijkt zich te integreren na een moeizame start, maar beter laat dan nooit. ZVC Los Frèros Rummen tracht in 2021 veldvoetbalclubs te bereiken om zo initiatielessen te geven aan de jeugd. Hierna krijgen ze de keuze indien ze willen verder gaan in het futsal, zonder dat daar mee het veldvoetbal in het gedrang komt.

Wat kan futsal betekenen voor jeugdspelertjes op het veld? • Het tactisch vermogen van de jeugdspelertjes wordt optimaal benut en verbeterd.
 •  Door het kleinere veld zal de jeugdspeler sneller moeten beslissen en zo zal het kind ook op cognitief en probleemoplossend vlak stappen vooruit maken.
 •  Op sociaal vlak zal de jeugspeler zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Het kind kan zich niet meer verstoppen op het veld door de kleine veldbezetting van de spelertjes (5v5) en zal zich dus steeds met het spel moeten betrekken.
 •  Na het passen zal de jeugdspeler niet mogen stoppen met denken en/of voetballen. De actie na de pass is minstens even belangrijk als de pass zelf. Zo zal het kind verder leren kijken dan enkel de pass die hij net heeft gegeven.
 •  De atletische kwaliteiten van een jeugdspeler worden verder ontwikkeld. Denk maar aan het kort draaien rond de as, korte versnellingen, omschakelingen van balbezit naar balverlies of in de andere richting...


Jeugdwerking


ZVC Los Frèros Rummen geeft op dit moment initiatielessen futsal aan de U12 van Juve Hasselt. In 2021 willen we ons richten naar andere clubs in de wijde omgeving van Rummen. Op die manier willen we op lange termijn een volwaardige jeugdwerking hebben in Rummen. Het is vanzelfsprekend dat we ook het veldvoetbal hierbij een warm hart toedienen. Dit betekent dat onze club er van is overtuigd dat het veldvoetbal en het futsal wél samen kan functioneren in tegenstelling tot wat er ons vroeger werd ingefluisterd. Daarom beperken we onze initiatielessen voor tot één training per week. Dit willen we doen op zondagnamiddag in Sporthal De Warande te Rummen.


Ook zullen we in september 2021 in Rummen een opleiding organiseren om trainers op te leiden tot initiator indoorvoetbal. Hierdoor zullen we onze volledige jeugd kunnen laten leiden door gediplomeerde trainers.


Competitie


Het voorjaar van 2021 zal - indien corona het toelaat -  volledig in het teken staan van initiatielessen, ook voor onze jeugd. ZVC Los Frèros Rummen hoopt in september 2021 enkele jeugdploegen in competitie te kunnen brengen, maar hier leggen we onszelf geen druk op. Het is voor ons belangrijker dat de jeugd zichzelf voldoende kan ontwikkelen alvorens in competitie te gaan. In samenspraak met de veldvoetbalclubs zullen wij dan afspraken maken wanneer de jeugd in competitie kan gaan. Tot die tijd, beperken we ons tot één training op zondagnamiddag voor onze jeugd. Wanneer de jeugd in competitie gaat, zullen zij ook wekelijks gewoon één wedstrijd spelen, zodat we de spelers nog steeds voldoende rust kunnen geven.


Interesse?


Vertegenwoordigt u een club die graag meer info wenst te hebben in verband met een mogelijke samenwerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Via ons contactformulier sturen wij u meteen door naar de juiste persoon binnen onze club.


Bent u een ouder en heeft u interesse om uw zoon of dochter in te schrijven voor de volgende reeks initiatielessen? Dan hebben wij van u enkel de naam van uw zoon of dochter nodig, de leeftijd én de club waarin hij of zij actief is in het veldvoetbal. Speelt uw zoon of dochter geen veldvoetbal? Ook dan zijn zij uiteraard welkom bij deze club.


Contacteer ons hier!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren