ZVC Los Frèros Rummen A - Spartak Armenia St-Truiden

ZVC Los Frèros Rummen A vs. Spartak Armenia St-Truiden

Ongetwijfeld dé wedstrijd waar heel de club naar uit kijkt! Vrijdag was het weer zover. Voor de tweede keer in onze geschiedenis troffen we Spartak Armenia Sint-Truiden. De eerste ontmoeting in Vierde Provinciale B eindigde in een 4-4 gelijkspel. Een spelbeeld dat tweede provinciale waardig was, kregen we toen achteraf te horen. Mooi voor 2 clubs die slechts enkele maanden voordien werden ontstaan.

Het spelbeeld was quasi hetzelfde als in het tijdperk voor corona. Spartak Armenia domineerde de wedstrijd vanaf minuut 1 en gaf onze jongens geen enkele kans tot voetballen. Dat resulteerde niet meteen in kansen, maar wel paniek in de ploeg bij onze A-ploeg. Het voorafgaande plan werd van de tafel geveegd en het oude systeem kwam weer in de plaats. Dat gaf onze jongens genoeg rust om die eerste felle minuten van Spartak Armenia niet te laten resulteren in tegendoelpunten.

De eerste schoten op doel van de partij kwamen op onze naam. Michiel Vanbrabant vond de doelman van Spartak Armenia Sint-Truiden vaak op zijn weg, Pieter Grauwels wist dan weer zijn schot niet te kadreren. Op de tegenaanval was het dan weer opletten geblazen, maar Maxim Vaes keepte een uitstekende partij. Toch moest hij zich in de 22ste minuut van de partij gewonnen geven. Via een gelukje kwam de bal terecht bij de tweede paal waar de spits van Spartak Armenia de bal in de korte hoek wist binnen te tikken.

Ook Spartak Armenia Sint-Truiden had het soms moeilijk met de hoge intensiteit in het spel. Na amper 6 minuten stonden ze al 4 fouten, de vijfde fout werd niet veel later gemaakt op Michiel Vanbrabant. Michiel, die zo al 4 fouten op hem had gekregen, vond ook de zesde fout en nam de 10 meter trap voor zijn rekening. Helaas stuitte hij op de doelman van Spartak Armenia Sint-Truiden en zo bleef de minieme voorsprong voor Spartak Armenia op het bord bij de rust.

ZVC Los Frèros Rummen A begon uitstekend aan de tweede helft. Een onderschepping van Pieter Grauwels op het middenveld zette Michiel Vanbrabant op weg naar doel, maar opnieuw stond de doelman in de weg. De corner die daarop volgde, vloog wel tegen de netten. En hoe! Michiel Vanbrabant vond Niels Willems in de tweede lijn, die legde de bal klaar en trapte de bal loepzuiver in de winkelhaak. 1-1!

Na de 1-1 begon het spel langs beide kanten wat af te nemen, de vermoeidheid dook in de benen, maar daar had Spartak Armenia minder last van dan onze A-ploeg. Ze namen het spel weer in handen dat leidde tot een overwicht aan kansen voor de mannen van Spartak. De 1-2 was te vergelijken met de huidige situatie rond COVID-19: Iedereen weet dat de regels ooit zullen stoppen, alleen niemand weet wanneer het zal gebeuren. Acht minuten voor tijd was het dan zo ver. Spartak Armenia kreeg die voorsprong die het verdiende, maar opnieuw was een flinke dosis geluk nodig in de afwerking om Maxim Vaes te passeren. Het zij zo: 1-2 en ZVC Los Frèros Rummen A moest weer beginnen drukken.

De eerste minuten na de 1-2 lukte dat ook aardig. Jens Boogaerts bedankte bijna met een doelpunt voor zijn eerste selectie bij de A-ploeg, Bram Wijns stuitte op de doelman en Michiel Vanbrabant, veruit de gevaarlijkste speler op het veld, wist het doelpunt ook niet te vinden. Door de druk die onze A-ploeg moest zetten, kwamen er ook gaten in de rug van onze verdediging. Daarmee is ook de inleiding voor de 1-3 ingezet. Een mooi uitgespeelde counter werd aan de tweede paal binnengetikt door Spartak één minuut voor tijd. Onze mannen van de A-ploeg konden geen vuist meer maken en verloren de topper met 1-3 cijfers tegen Spartak Armenia Sint-Truiden.