ZVC Los Frèros Rummen S1 - Killerbees Beringen

ZVC Los Frèros Rummen S1 vs. Killerbees Beringen

Een wedstrijd tegen de hekkensluiter van de reeks. Wat op voorhand werd aangezien als een walk-over, werd echter een potige wedstrijd waarin geknokt werd tot het laatste moment.

Het begin van de partij was eigenlijk in het voordeel van Killerbees Beringen. Met enkele kleine kansjes, konden ze Thibault Cavelier niet verontrusten, maar onze S1-ploeg voetbalden geen kansen bij elkaar. Het was wachten tot de tiende minuut toen Kenneth een pass van Killerbees Beringen goed kon onderscheppen. Kenneth legde op zijn beurt klaar voor Pär, die met de rug naar het doel wist weg te draaien van zijn tegenstander en de 1-0 binnen knalde.

Ook hierna konden we geen vuist maken in de partij. Zes minuten later was dan ook de gelijkmaker een feit. Een lang uitgespannen aanval eindigde uiteindelijk aan de tweede paal waar een aanvaller van Killerbees Beringen stond te wachten en simpel de 1-1 tegen de netten kon trappen.

Opnieuw zes minuten later was het weer prijs. Dit keer in het voordeel van onze S1-ploeg. Nadat Kenneth een trap op doel van de Killerbees kon afstoppen, was het Jonas Vansimpsen die er met de bal van door ging. Jonas zag Brecht Geraerts meelopen op links en kon die tussen 2 verdedigers door goed bereiken. De korte hoek lag open, en Brecht tikte de bal binnen. De stand werd 2-1 en even later was het tijd voor de rust.

Ook na de pauze was het aan Killerbees Beringen om het voortouw te nemen. We had het moeilijk in de openingsfase en dat resulteerde in een nieuwe gelijkmaker voor de Killerbees. Een goed uitgespeelde corner werd vanop links in de verre hoek tegen de netten gewerkt.

Na enkele kleine waarschuwingen van de Killerbees om op voorsprong te komen, was het dan toch terug aan onze S1-ploeg. Pär trof eerst nog de paal, maar een paar minuten later kon hij de bal zelf onderscheppen na een zwakke inspeelpass van onze tegenstander. Pär twijfelde niet en schoot meteen met zijn linker op zo’n 15 meter van doel de bal in de korte hoek tegen de netten.

Lang kon onze S1-ploeg niet van deze voorsprong genieten want amper 2 minuten later stond het alweer gelijk. Voor de derde keer in de wedstrijd klom Killerbees Beringen langszij en het werd steeds moeilijker om nog uit te breken voor onze jongens. Dat leidde tot enige frustratie wanneer een hoekschop ons werd afgenomen bij Jonas, waarvoor hij een gele kaart kreeg.

Gelukkig waren de hoofdjes net op tijd afgekoeld. In de 46ste minuut was het diezelfde Jonas die de 4-3 op aangeven van Pär tegen de netten knalde. De frustraties waren er uit getrapt, onze S1-ploeg kon de wedstrijd rustig verder uitspelen zonder nog echt grote kansen weg te geven. De 4-3 bleef op het bord staan en zo pakten onze jongens een eerste zege na 2 verloren partijen. De 3 broodnodige punten bleven in Rummen!