ZVC Los Frèros Rummen S2 - FT Tongeren S2

ZVC Los Frèros Rummen S2 vs. FT Tongeren S2

ZVC Los Frèros Rummen S2 kon tot nog toe geen wedstrijd winnen. Een forfait van Borussia Gingelom S hielp hun van de 0 weg in het klassement en daarna volgde een gelijkspel tegen RB Hasselt waar toch meer in zat. In de laatste minuten werd toen de gelijkmaker gescoord na een fout door vervangende doelman Brecht Geraerts. Volgend obstakel: FT Tongeren S2!

Twee S2-ploegen tegenover elkaar, maar het contrast kon niet groter zijn. Een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19 (!) jaar, tegen een ploeg ervaren rotten uit Tongeren met een gemiddelde leeftijd van 36. Het was dan ook onze S2-ploeg dat in het begin van de wedstrijd de tegenstander een lesje in snelheid en wendbaarheid gaf, maar zonder resultaat.

Het was wachten tot de dertiende minuut vooraleer er een doelpunt viel te noteren. Helaas was het in het voordeel van FT Tongeren S2. Onze jonge jongens keken aan tegen een achterstand, en dat kan soms problemen opleveren tegen een ervaren tegenstander. Toch lukte het onze S2-ploeg om al na 3 minuten tegen te scoren. Het was Robbe Luyck die de gelijkmaker tegen de netten kon schieten en alles was terug te herdoen.

Na de gelijkmaker groeide het geloof bij ZVC Los Frèros Rummen S2. Amper 2 minuten later, in minuut 18, was het weer aan onze jongens om een bal voorbij de doelman te prikken. Seppe Forier wist de weg naar het net weer te vinden op aangeven van Jordy Stoffels. Een minuutje later was het al opnieuw raak! Robbe Luyck met zijn tweede van de avond en een comfortabele voorsprong voor ZVC Los Frèros Rummen S2.

In de tweede helft moesten onze jongens het spel toch ondergaan op sommige momenten. De schrik voor de aansluitingstreffer zat er in, maar leek toch niet meteen te vallen. Daardoor kon onze S2-ploeg af en toe uitbreken met onder andere Seppe Forier en Robbe Ramaekers die het zijnet troffen. Ferre Luyck en Robbe Luyck stootten dan weer op de doelman.

In minuut 42 kwam dan toch de aansluitingstreffer. Onze S2-ploeg ging iets te enthousiast in de aanval en vergat verdedigen. Daardoor kwam de spits van FT Tongeren S2 oog in oog met Thibault Cavelier en die twijfelde niet om de bal rechts van Thibault Cavelier in het doel te leggen. 3-2 met nog 8 minuten op de klok.

Net wanneer je dan denkt: “Het zal toch niet weer gaan gebeuren in die laatste minuut”, gebeurd het dan toch. FT Tongeren S2 verving hun doelman door een vliegende keeper en bij de eerste nuttige actie van FT Tongeren S2 was het prijs. De bal werd op de linkerflank even heen en weer gespeeld tot de vliegende keeper de bal ontving. Hij trapte de bal richting de tweede paal en de aanvaller van de tegenpartij stond net genoeg in de weg om Thibault Cavelier te hinderen om zo de 3-3 binnen te laten rollen.

Niet veel later werd de partij afgefloten zonder dat er nog deftige kansen waren te noteren. Opnieuw een aderlating voor onze jongste ploeg, die toch weer het beste van zichzelf gaven.