Geschiedenis

GESCHIEDENIS

ZVC Los Frèros Rummen is opgericht op 1 februari 2016. Na 2 seizoenen af te werken in de Warande Liga van Rummen, besloot het bestuur om het op een niveau hoger te proberen. Vanaf het seizoen 2019/2020 is ZVC Los Frèros Rummen actief in 4de provinciale B van Limburg.

De MV7-mentaliteit

Sinds begin 2019 is het bestuur druk bezig geweest met de uitwerking van het provinciaal avontuur dat datzelfde jaar nog van start ging. De MV7-mentaliteit zal van groot belang zijn voor de club.


Wat is de MV7-mentaliteit?

- Winnaarsmentaliteit: vechten tot het einde van de wedstrijd.

- Vriendschap: plezier en voor elkaar door het vuur gaan.

- Respect: voor ieder individu, zowel binnen de groep, alsook onze sponsors, supporters, tegenstanders, scheidsrechters én materialen én lokalen.

- Lokale verankering: club van de streek, met clubleden van de streek.

Vanaf september 2016 ging ZVC Los Frèros van start in de Warande Liga. Het seizoen werd geopend met een 6 op 6 en daar had vooral het jeugdig enthousiasme van deze nieuwe ploeg een belangrijke rol in. Onze jongens bleven goed meedraaien tijdens de heenronde van dat seizoen.


Helaas kreeg onze groep op 2 februari 2017 een harde slag te verwerken. Onze spits, Maarten Vaes, kwam om het leven en dat liet zijn sporen nog de rest van het seizoen na. Gewonnen werd er niet meer, of toch zeer weinig. Dat was ook niet meer aan de orde. De ploeg deed hard genoeg hun best om iets te rapen, maar het werd er niet makkelijker op. Gelukkig bleven onze jongens niet bij de pakken zitten en zo vond op 13 mei 2017 de eerste editie van ons minivoetbaltoernooi, Memorial Maarten Vaes plaats. 30 ploegen streden om de beker op het jeugdcomplex van STVV. Een dag om nooit te vergeten.

ZVC Los Frèros startte het seizoen nadien opnieuw in De Warande Liga. Dit keer deed ZVC Los Frèros het hele seizoen lang bovenaan mee en werd er uiteindelijk net naast de titel gegrepen. Een oververdiende tweede plaats was de bekroning van een mooi seizoen. Om Maarten Vaes te herinneren, werd er dat seizoen ook een galawedstrijd gespeeld. Maarten Vaes was ook actief bij eerste provincialer ZVC Boca's Borlo en dus werd er in 2018 de eerste editie van onze galawedstrijd gespeeld. In totaal vonden een 100-tal personen de weg naar De Warande, waar de club opnieuw een fantastische avond beleefde, ondanks ZVC Los Frèros zich bevond in de moeilijkste periode van het jaar. De galawedstrijd wordt immers altijd gespeeld in het weekend het kortste bij de verjaardag van Maarten Vaes.


De tweede editie van de Memorial Maarten Vaes vond op 5 mei 2018. Dit keer verzamelden 28 ploegen op de velden van KVV Zepperen-Brustem. Ook dit was opnieuw een groot succes voor onze club. Het bestuur besloot om de Memorial Maarten Vaes jaarlijks te blijven organiseren met in de eerste plaats de bedoeling om onze spits op een bijzondere wijze te eren. Een manier die alleen wij voor hem kunnen uitwerken. Een manier waardoor onze ploeg hem herinnert, en een manier waardoor onze ploeg ook voor altijd herinnert zal blijven.

2016 - 2017

Bovenaan van links naar rechts:

Gert Cox (T1) - Tom Ruelens - Maarten Vaes - Robbe Ramaekers - Lorenzo Demonty

Onderaan van links naar rechts:

Brecht Geraerts - Dieter Forier - Thibault Cavelier - Ferre Stassart - Brecht Graulus

2017 - 2018

Bovenaan van links naar rechts:

Gert Cox (T1) - Tom Ruelens - Gijs Luwel - Lorenzo Demonty - Robbe Ramaekers

Onderaan van links naar rechts:

Dieter Forier - Thibault Cavelier - Brecht Geraerts - Jakobus Peeters

ZVC Los Frèros besloot uiteindelijk nog één jaar langer in de Warande Liga actief te blijven, maar de honger naar meer was groot bij de hele club. Zowel spelers als bestuursleden wouden de stap naar provinciaal voetbal maken en uiteindelijk kwam die er ook na alweer een meer dan degelijk seizoen in de Warande Liga. Opnieuw werd er nipt langs de titel gegrepen, maar dat deerden onze jongens niet om toch de stap naar provinciaal voetbal te maken.


2019 werd het jaar van de verandering voor ZVC Los Frèros. Zo werd het bestuur aangevuld, veranderde de club van naam en ook ons logo werd gemoderniseerd. Toch werd er zoveel mogelijk aandacht besteed aan ons verleden. De veranderingen die plaatsvonden waren zichtbaar, maar vielen toch niet te hard op. Steeds met een kleine kwinkslag naar het verleden om toch een bepaalde traditie in ere te houden. Met die hoofdgedachte begon het bestuur met de uitwerking van ons provinciaal verhaal. Van ZVC Los Frèros gingen we naar ZVC Los Frèros Rummen. Het logo werd gemoderniseerd, maar de hoofdcontouren bleven behouden. Ook het bestuur werd verder aangevuld met lokale personen, allemaal met een hart voor onze club.

Ondanks dat er veel werk was aan de uitwerking van het provinciaal project, bleef de club toch zijn events verder organiseren. Op 25 januari 2019 vond de eerste editie van onze spaghettiavond plaats aansluitend op de galawedstrijd tussen ZVC Boca's Borlo en ZVC Los Frèros. Ook dat werd opnieuw een groot succes. 114 personen schreven zich in voor de spaghettiavond waardoor De Warande tot op de nok gevuld was. 18 mei 2019 zakten opnieuw 32 ploegen af naar de velden van SK Rummen, waar ZVC Los Frèros alweer de derde editie van haar Memorial Maarten Vaes organiseerde. Een topeditie, alweer!


Op vrijdag 13 september 2019 werd ons eerste seizoen in vierde provinciale B officieel afgetrapt. De eerste overwinning was meteen feit, al werd het ons absoluut niet cadeau gegeven. ZVC United Wellen S3 toonde zich een taaie tegenstander, maar uiteindelijk trok ZVC Los Frèros Rummen aan het langste eind met een 3-4 overwinning. De grootste overwinning dat seizoen werd een 16-2 overwinning tegen ZVC Celtic Borgloon. ZVC Los Frèros Rummen bleef het hele jaar nog ongeslagen en liet op 20 december 2019 pas haar eerste punten van het seizoen liggen. Opnieuw ZVC United Wellen S3 maakte het onze provinciale ploeg zo moeilijk mogelijk en uiteindelijk eindigde die wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Ook in de Warande Liga bleef er verder gevoetbald worden. ZVC Los Frèros Rummen bleef er het hele jaar 2019 opnieuw aan de kop van het klassement meedraaien met grote overwinningen zoals de 17-0 overwinning tegen Footfighters.

2018 - 2019

Bovenaan van links naar rechts:

Gert Cox (T1) - Michiel Vanbrabant - Gijs Luwel - Robbe Ramaekers - Thibault Cavelier - Brecht Geraerts

Onderaan van links naar rechts:

Jonas Vaes - Dieter Forier - Thomas Noens - Niels Willems

2019 - 2020

Bovenaan van links naar rechts:

Emanuel Liefsoens (T1) - Tanguy L'Hoyes (T2) - Tom Ruelens - Bart Grauwels - Pieter Grauwels - Gijs Luwel - Michiel Vanbrabant - Glenn Jans - Maarten Clerinx - Wouter Goossens (tafelcommissaris)

Onderaan van links naar rechts:

Robbe Ramaekers - Brecht Graulus - Thomas Noens - Thibault Cavelier - Brecht Geraerts - Ferre Stassart - Dieter Forier - Niels Willems

In 2020 bleef het sprookje verder duren. In De Warande Liga bleef ZVC Los Frèros Rummen op een derde plaats steken nadat het coronavirus roet in het eten strooide. De Warande Liga werd vroegtijdig stopgezet, vlak voor het begin van de Play-Offs. Ook de KBVB besloot om alle reeksen vroegtijdig stop te zetten. Van eerste nationale tot in vierde provinciale rolde de bal niet meer na 12 maart 2020. Gelukkig bleef ZVC Los Frèros Rummen bijna alle voorgaande wedstrijden wel winnen. Slechts 2 keer werd er nog gelijk gespeeld. VKM Godsheide S bood genoeg weerwerk om een 3-3 in de brand te slepen. Op de tweede editie van de spahettiavond en de derde editie van onze galawedstrijd, was het Spartak Armenia Sint-Truiden dat ons een 4-4 gelijkspel aansmeerde. Om wille van de kalender in vierde provinciale B en de kalender van ZVC Boca's Borlo in eerste provinciale B, werd het beide clubs onmogelijk gemaakt om de galawedstrijd tegen elkaar af te werken. Daarom besloot ZVC Los Frèros Rummen de kalender te respecteren en dus werd er op 31 januari gevoetbald tegen Spartak Armenia Sint-Truiden. Toch werd het een galawedstrijd om duimen en vingers mee af te likken.

Allereerst was de spaghettiavond opnieuw een groot succes. Dit keer kwamen 112 mensen op dagen in Jo's Warande en dus werd er opnieuw voor een volle sporthal gespeeld. De eerste helft was het Spartak Armenia Sint-Truiden dat de hoofdrol op zich nam. ZVC Los Frèros Rummen stond in de eerste helft op een 0-2 achterstand en wist de rug pas te rechtten in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Pas toen kwamen de eerste echte grote kansen er voor onze ploeg. Dat gaf ons hoop en vertrouwen om de tweede helft aan te vatten. ZVC Los Frèros Rummen knokte zichzelf terug in de wedstrijd en kwam zelfs nog op een 2-3 voorsprong. Spartak Armenia Sint-Truiden wist hierna nog gelijk te maken, maar ook ZVC Los Frèros Rummen kon nog scoren. Uiteindelijk viel in de allerlaatste seconden de gelijkmaker en zo eindigde de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel. Achteraf hoorden we enkel en alleen maar lovende woorden voor de wedstrijd. Hoge intensiteit, snelle counters, propaganda voor het provinciaal futsal!

Uiteindelijk werd ook het harde werk beloond en speelden we in ons eerste seizoen op provinciaal niveau meteen kampioen. Ondanks dat het coronavirus de competitie vroegtijdig stopzette, werden we ongeslagen kampioen met slechts 3 gelijke spelen en maar liefst 17 overwinningen!