Jeugd

Jeugd

Futsal is eindelijk de jeugd aan het bereiken. De combinatie veldvoetbal en futsal lijkt zich te integreren na een moeizame start, maar beter laat dan nooit. ZVC Los Frèros Rummen tracht in 2021 veldvoetbalclubs te bereiken om zo initiatielessen te geven aan de jeugd. Hierna krijgen ze de keuze indien ze willen verder gaan in het futsal, zonder dat daar mee het veldvoetbal in het gedrang komt.

Doelstellingen 2021-2022

  • Oprichting eerste jeugdploegen
  • Verderzetting van initiatielessen

Wat kan futsal betekenen voor jeugdspelertjes op het veld?


  • Het tactisch vermogen van de jeugdspelertjes wordt optimaal benut en verbeterd.
  •  Door het kleinere veld zal de jeugdspeler sneller moeten beslissen en zo zal het kind ook op cognitief en probleemoplossend vlak stappen vooruit maken.
  •  Op sociaal vlak zal de jeugspeler zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Het kind kan zich niet meer verstoppen op het veld door de kleine veldbezetting van de spelertjes (5v5) en zal zich dus steeds met het spel moeten betrekken.
  •  Na het passen zal de jeugdspeler niet mogen stoppen met denken en/of voetballen. De actie na de pass is minstens even belangrijk als de pass zelf. Zo zal het kind verder leren kijken dan enkel de pass die hij net heeft gegeven.
  •  De atletische kwaliteiten van een jeugdspeler worden verder ontwikkeld. Denk maar aan het kort draaien rond de as, korte versnellingen, omschakelingen van balbezit naar balverlies of in de andere richting...


Jeugdwerking


De eerste stappen in onze jeugdwerking zijn gezet. Zo heeft ZVC Los Frèros Rummen met Manu Larose een TVJO aangesteld met tonnen ervaring, zowel in het veldvoetbal als in het futsal. Hij zal het jeugdproject in goede banen trachten te leiden.


ZVC Los Frèros Rummen geeft op dit moment initiatielessen futsal aan de U12 van Juve Hasselt. In 2021 willen we ons richten naar andere clubs in de wijde omgeving van Rummen. Op die manier willen we op lange termijn een volwaardige jeugdwerking hebben in Rummen. Het is vanzelfsprekend dat we ook het veldvoetbal hierbij een warm hart toedienen. Dit betekent dat onze club er van is overtuigd dat het veldvoetbal en het futsal wél samen kan functioneren in tegenstelling tot wat er ons vroeger werd ingefluisterd. Daarom beperken we onze initiatielessen voor tot één training per week. Dit willen we doen op zondagnamiddag in Sporthal De Warande te Rummen.


Ook zullen we in het voorjaar van 2021 of het najaar van 2022 in Rummen een opleiding organiseren om trainers op te leiden tot initiator indoorvoetbal. Hierdoor zullen we onze volledige jeugd kunnen laten leiden door gediplomeerde trainers.

Competitie


Het voorjaar van 2021 zal - indien corona het toelaat -  volledig in het teken staan van initiatielessen, ook voor onze jeugd. ZVC Los Frèros Rummen hoopt in september 2021 enkele jeugdploegen in competitie te kunnen brengen, maar hier leggen we onszelf geen druk op. Het is voor ons belangrijker dat de jeugd zichzelf voldoende kan ontwikkelen alvorens in competitie te gaan. In samenspraak met de veldvoetbalclubs zullen wij dan afspraken maken wanneer de jeugd in competitie kan gaan. Tot die tijd, beperken we ons tot één training op zondagnamiddag voor onze jeugd. Wanneer de jeugd in competitie gaat, zullen zij ook wekelijks gewoon één wedstrijd spelen, zodat we de spelers nog steeds voldoende rust kunnen geven.

Interesse?


Vertegenwoordigt u een club die graag meer info wenst te hebben in verband met een mogelijke samenwerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Via ons contactformulier sturen wij u meteen door naar de juiste persoon binnen onze club.


Bent u een ouder en heeft u interesse om uw zoon of dochter in te schrijven voor de volgende reeks initiatielessen? Dan hebben wij van u enkel de naam van uw zoon of dochter nodig, de leeftijd én de club waarin hij of zij actief is in het veldvoetbal. Speelt uw zoon of dochter geen veldvoetbal? Ook dan zijn zij uiteraard welkom bij deze club.


Contacteer ons hier!